Meteen naar de inhoud

Schilder- en tekenvakantie

In het landelijk gelegen dorpje Ormoy (Frankrijk) geven beeldend kunstenaars Wilma Stegeman en Peter ten Lohuis in augustus 2023, 2x de mogelijkheid om deel te nemen aan een creatieve schilder/teken vakantie!!

Ormoy 
Weg uit de hectiek, dat is een ding wat zeker is in het dorp Ormoy. Dit pittoreske dorp, gelegen op ongeveer 620 km van Utrecht is rustig en landelijk gelegen. Het dorp ligt aan de rivier de Saône en heeft 225 inwoners. 

Het huis waar we verblijven is een oude boerderij welke de eigenaar al flink heeft verbouwd en van moderne gemakken heeft voorzien. Het huis is groot en heeft veel ruimte binnen en buiten. Er is een grote tuin en terras aanwezig waar we lekker buiten kunnen zitten en kunnen schilderen in de boomgaard. Ook loop je via de achtertuin over een bruggetje zo naar de rivier de Saône! Alle elementen voor een leuke schilder- en tekenvakantie.

Data vakantie Ormoy 2023
-Aankomst dag: dinsdagmiddag 1 augustus tm vertrek: zondagochtend 6 augustus 
-Aankomst dag: dinsdagmiddag 8 augustus tm vertrek: zondagochtend 13 augustus 

Voor deze creatieve schilder vakantie betaald u € 845,-. Per week is er plek voor maximaal 8 personen.

Cyanoprint

Bij deze prijs zit inbegrepen:
– 5 overnachtingen op basis van vol pension
– 4 dagen teken/schilder lessen / begeleiding
– workshop cyanoprint met alle materialen inclusief. (Met cyanoprint maak je papier lichtgevoelig en kun je eenvoudig afdrukken maken van voorwerpen.)
– excursie (facultatief) naar Norte-Dame du Haut in Ronchamp, architect: Corbusier (deze kapel staat op Unesco werelderfgoedlijst)

Norte-Dame du Haut in Ronchamp

Niet inbegrepen 
– vervoer
– entreeprijs voor de kapel excursie naar Ronchamp en eventuele consumpties aldaar.
– eigen teken/schilder materiaal, wat basis materiaal zal ter plekke  aanwezig zijn
– eventuele reisverzekering 

Voorafgaand aan de vakantie organiseren we een kennismakingsbijeenkomst waar we verdere informatie verstrekken waar je eventueel carpoolafspraken met elkaar kunt maken.

wilma en peter

Begeleiding 
Peter ten Lohuis en Wilma Stegeman kunnen putten uit een rijke ervaring uit hun eigen praktijk als beeldend kunstenaars.
Peter heeft een afgeronde kunstacademie AKI (Enschede) gevolgd. Hij geeft al weer vele jaren schilder en tekenles in eigen atelier in Apeldoorn en bij de ‘Kunstkader ’ in Amersfoort. Onlangs heeft hij de van Reekum cultuur prijs gewonnen.
Wilma heeft een afgeronde kunstacademie Constantijn Huijgens Academie (Tegenwoordig ArtEZ) en een pabo gevolgd. Zij geeft workshops modeltekenen aan volwassenen en tekenlessen aan kinderen en jongvolwassen in haar atelier in Apeldoorn. Wilma was winnaar van tekening van het jaar en onlangs kreeg ze een speciale vermelding voor haar tekening van de Nederlandse Portretprijs.

In het formulier hieronder kun je je opgeven voor de schildervakantie of als je vragen hebt kun je het onderstaande formulier ook gebruiken. Of stuur een mail naar: info@petertenlohuis.nl