Schilder- en tekenvakantie

In het landelijk gelegen dorpje Ormoy (Frankrijk) organiseren beeldend kunstenaars Wilma Stegeman en Peter ten Lohuis van 4 t/m 9 augustus 2024, een creatieve schilder- en tekenvakantie in Frankrijk.

Ormoy 
Weg uit de hectiek, dat is een ding wat zeker is in het dorp Ormoy. Dit pittoreske dorp, gelegen op ongeveer 620 km van Utrecht is rustig en landelijk gelegen. Het dorp ligt aan de rivier de Saône en heeft 225 inwoners. 

Het huis waar we verblijven is een oude boerderij welke de eigenaar al flink heeft verbouwd en van moderne gemakken heeft voorzien. Het huis is groot en heeft veel ruimte binnen en buiten. Er is een grote tuin en terras aanwezig waar we lekker buiten kunnen zitten en kunnen schilderen in de boomgaard. Ook loop je via de achtertuin over een bruggetje zo naar de rivier de Saône! Alle elementen voor een leuke schilder- en tekenvakantie.

Data vakantie Ormoy 2024
-Aankomst dag: zondagmiddag 4 augustus t/m vertrek: vrijdagochtend 9 augustus 

Voor deze creatieve schilder vakantie betaald u € 845,- op basis van een tweepersoons kamer. Wil je geen kamer delen en liever een eenpersoons kamer, dat kan ook. Je betaalt dan een toeslag van € 100,-

Cyanoprint

Bij deze prijs zit inbegrepen:
– 5 overnachtingen op basis van vol pension
– 4 dagen teken/schilder lessen / begeleiding
– workshop cyanoprint met alle materialen inclusief. (Met cyanoprint maak je papier lichtgevoelig en kun je eenvoudig afdrukken maken van voorwerpen.)
– excursie (facultatief) naar Norte-Dame du Haut in Ronchamp, architect: Corbusier (deze kapel staat op Unesco werelderfgoedlijst)

Norte-Dame du Haut in Ronchamp

Niet inbegrepen 
– vervoer
– entreeprijs voor de kapel excursie naar Ronchamp en eventuele consumpties aldaar.
– eigen teken/schilder materiaal, wat basis materiaal zal ter plekke  aanwezig zijn
– eventuele reisverzekering 

Voorafgaand aan de vakantie organiseren we een kennismakingsbijeenkomst waar we verdere informatie verstrekken waar je eventueel carpoolafspraken met elkaar kunt maken.

wilma en peter

Begeleiding 
Peter ten Lohuis en Wilma Stegeman kunnen putten uit een rijke ervaring uit hun eigen praktijk als beeldend kunstenaars.
Peter heeft een afgeronde kunstacademie AKI (Enschede) gevolgd. Hij geeft al weer vele jaren schilder en tekenles in eigen atelier in Apeldoorn en bij de ‘Kunstkader ’ in Amersfoort. Onlangs heeft hij de van Reekum cultuur prijs gewonnen.
Wilma heeft een afgeronde kunstacademie Constantijn Huijgens Academie (Tegenwoordig ArtEZ) en een pabo gevolgd. Zij geeft workshops modeltekenen aan volwassenen en tekenlessen aan kinderen en jongvolwassen in haar atelier in Apeldoorn. Wilma was winnaar van tekening van het jaar en onlangs kreeg ze een speciale vermelding voor haar tekening van de Nederlandse Portretprijs.

In het formulier hieronder kun je je opgeven voor de schildervakantie of als je vragen hebt kun je het onderstaande formulier ook gebruiken. Of stuur een mail naar: info@petertenlohuis.nl

  Reacties

  3 reacties op “Schilder- en tekenvakantie”

  1. Marianne avatar
   Marianne

   De schildervakantie bij Wilma en Peter was enorm leuk, leerzaam,heel relaxed en goed geregeld. De locatie in een oude boerderij in Ormoy, was sfeervol, de kamers helemaal goed! Ontbijt, croissantjes, brood, kwark en fruit, lunch, met kaasjes, borrel en ( heerlijk ) avondeten werden verzorgd: aan alle wensen werd voldaan! Bij het tekenen, schilderen en cyanoprinten kregen we alle aandacht! Voor t eerst n olieverf schilderijtje gefabriceerd. Het huis is groot genoeg om je terug te trekken desgewenst en de dagplanning was superflexibel. Het enige wat Peter en Wilma niet in de hand hadden was het weer?! Maar ja..

  2. Rien avatar
   Rien

   De teken- en schildervakantie was een succes. Verschillende technieken kwamen aan de orde: tekenen, schilderen, werken met kleurpotloden, olieverf en acryl, cyanoprinten. In ontspannen sfeer werd ons geleerd wat er mogelijk is met de aangeboden materialen. Peter en Wilma zijn helemaal top als docent, gastheer/vrouw, kok, enz. We kwamen niets tekort! De accomodatie bood alle ruimte om je gang te kunnen gaan, Ormoy is een typisch frans gehucht. Laat dat zo blijven!
   Beslist een aanrader.

  3. Kitty van Swet avatar
   Kitty van Swet

   Een week naar Frankrijk. Ormoy een dorp met 200 inwoners een kerk en een bakker. Wat wil een mens nog meer.
   Doel schilderen en tekenen. Het was een feestje creatief en culinair top. We waren met 4 cursisten en kenden elkaar twee aan twee. Dan is het ook een beetje afwachten of het klikt , maar dat was geen probleem. De aanpak van Petra en Wilma was vrij. Je hoefde niks. Daardoor gebeurde er veel en werd er hard gewerkt. Met veel aandacht ook onderling.
   Een uitstapje naar de Notre Dame du Haut, een ontwerp van Le Corbusier was een leuke onderbreking. Een bijzonder ontwerp.
   ’s Avonds spelletjes gedaan en veel gelachen.
   Een beetje herboren zijn we weer naar huis geregend, maar daar konden Peter en Wilma niks aan doen.
   Voor herhaling vatbaar.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.