Tekenles in Apeldoorn en Amersfoort

Teken- en schilderles in Apeldoorn en Amersfoort. Op een eenvoudige manier leren tekenen? Tekenen leren hoeft niet moeilijk te zijn. In deze tekenlessen, in Apeldoorn of Amersfoort, leer je met een snelle methode op papier te zetten wat je ziet.

Tekenen is vooral kijken. Mensen en voorwerpen bekijken zoals je al lang niet meer gedaan hebt. En dat ook nog vastleggen met potlood op papier. Daar draait het allemaal om in deze tekenles.

De tekenles

De tekenles wordt gegeven door Peter ten Lohuis, beeldend kunstenaar en afgestudeerd aan de kunstacademie AKI in Enschede.

Tekenen of schilderen leren in juli of augustus

Bij deze tekenles die zijn gebaseerd op de principes van Leonardo da Vinci, leer je kijken naar voorwerpen, mensen en jezelf. Met verschillende technieken zoals tekenen met potlood, krijt en pastel, kun je in korte tijd op papier zetten wat je ziet. Je zult versteld staan van je eigen tekenvaardigheden, zelfs als je denkt niet te kunnen tekenen.

Cursisten zijn verrast door de snelle methode en de tekeningen die zij kunnen maken. Ze zijn op een andere manier gaan kijken en hebben hun creativiteit herontdekt. Dit doen we door anders te leren denken, als je aan het tekenen bent. Eigenschappen als taal en logisch denken zetten we op een lager pitje. Creativiteit en gevoel krijgen dan meer de overhand en we maken je weer even kind. Een aanrader voor wie denkt vast te zitten in denkpatronen en die oplossingen vanuit een andere hoek wil benaderen.

En wil je meer, dan kan dat ook. Veel cursisten stappen vanaf de tekenlesn over op aquarel- of olieverf. Al werkend krijgen ze inzicht in techniek en het materiaal- en kleurgebruik. Ook hier leer je anders te kijken en kom je erachter dat kleuren soms verrassend anders zijn dan je zou denken en komen er nieuwe mogelijkheden op je (schilders)pad.

Kijk op de Instagram pagina @petertekent, wat er zoal gemaakt wordt.

Waar en wanneer:

De lessen worden gegeven in Apeldoorn,
Dovenetel 21, 7322 DM Apeldoorn (achterzijde van het gebouw)
De lessen zijn op:
maandagavond 20.00 – 22.00 uur
dinsdagavond 20.00 – 22.00 uur
woensdagochtend 10.00 – 12.00 uur
woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur
donderdagochtend 10.00-12.00 uur

In Amersfoort:
AVU Kunstkader, Nijverheidsweg Noord 90
donderdagavond 19.30 tot 21.30 uur (wachtlijst)
vrijdagmiddag 13.00 tot 15.00 (wachtlijst)
vrijdagmiddag 15.00-17.00 uur (wachtlijst)

Wat kost het?:

€ 75,- per maand, je krijgt dan 4 en soms 5 lessen.

Je kunt op ieder moment instappen. Je bent welkom om eens te komen kijken en een proefles* te volgen!
Vul het onderstaande formulier in of bel 06 315 37 123 Of stuur een mail naar: info@petertenlohuis.nl. Meestal reageer ik binnen 24 uur. Het kan zijn dat mijn mail in je spam box terechtkomt.

    *Een proefles is een normale losse les en kost €18,75