Esther, olieverf op doek

PETER TEN LOHUIS WINT TWEEDE VAN REEKUM CULTUURPRIJS

Aalex Jansen, voorzitter van de Van Reekum Stichting en de jury – bestaand uit Piet Hazelebach (Van Reekum Stichting), Marije Vermeulen (winnaar van de Van Reekum Cultuurprijs 2018) en CODA directeur Carin Reinders – hebben Peter ten Lohuis uitgeroepen tot de winnaar van de tweede Van Reekum Cultuurprijs. De winnaar ontvangt een stipendium € 10.000 dat hij dient te besteden aan de ontwikkeling van zijn kunstenaarschap. Daarnaast neemt Peter ten Lohuis bij de volgende editie van 055: Apeldoorn Art zitting in de jury en exposeert hij met meerdere werken in de tentoonstelling.

Voor Peter ten Lohuis komen vele thema’s bij elkaar in zijn plan: het ontwerpen van het doek, de schilderkunst, de werking van het doek, de kracht van de afmeting en de maatvoering waarbij Peter ten Lohuis de regisseur is van het hele proces; inclusief het stofontwerp. Ten Lohuis werkt met modellen in zijn atelier, alledaagse personen waarvan hij vooral de torso’s in beeld brengt. Het vervreemdende karakter en tegelijkertijd de grote tactiele kwaliteit maken dat dit werk je verwonderknop activeert. Die kwaliteit heeft de jury doen besluiten de Van Reekum Cultuurprijs 2021 met genoegen toe te kennen aan Peter ten Lohuis.


Geplaatst

in

door

Tags: